Om Kenneln

Jag heter Susanne Markström och bor i Boviksbadet ca 1 mil norr om Skellefteå och har haft Guldkvistens kennel sedan 2000, Min dotter Emelie är delägare sedan 2010 i kenneln.

Under min uppväxt hade jag en Kerry Blue Terrier vid namn SEUCH Anabel som jag ställde ut från det jag var 10 års ålder tills den gick bort av ålderdom. Det dröjde till 1998 innan jag skaffade mig en egen hund, det blev en Wheaten Terrier tik, NORDUCH Vitterklippens Mata Hari ”Keija”. Mina tankar var att hon ”bara” skulle bli sällskapshund, dock är mitt måtto i livet ”Man kan alltid lära sig något nytt” vilket gjorde att min nyfikenhet på att lära mig nya saker blev början på ett riktigt hundliv.

Jag ställde Keija en hel del och hon gick riktigt bra på utställningarna, hon var exteriört fin och hon hade ett fantastiskt psyke, så jag började fundera på en valpkull efter henne. År 2003-08-02 föddes A-kullen med Keija som mamma hund. Keija fick 3 valpkullar. Detta gav mersmak och jag gick SKK:s hunduppfödarutbildning under 2003-2004.

Min andra stam tik flyttade in till oss 2004 och det var yrvädret CIB. DKCH NORDUCH SEUCH SEVCH Allaflox Star Hawk ”Selma”. En dam som älskade att vara i centrum och visa upp sig. Även henne ställde jag på utställningar med framgång. Men min nyfikenhet på att pröva nya saker gjorde att vi började träna och tävla inom viltspår och agility, vi arbetade även som besökshund på ett sjukhem här i Skellefteå. Selma fick 3 valpkullar.
 
I mitt avelsarbete är målet att få valpar som är mentalt trevliga och sunda hundar som är rastypiska. De ska passa som familjehund med även till den aktiva människan. Jag höftleds- och armbågsröntgar, ögonlyser, kollar patellan på mina avelsdjur. Även MH och BPH tycker jag är en viktig del i min avel och jag vill helst att mina valpköpare även gör det när de köper hund från mig. Genom att valköparna hälsoundersöker hundarna så hjälper det mig att få en bättre bild över hälsan i kullarna och jag som uppfödare får en bättre bild över mina mål med min avel.

Jag har suttit i Svenska Wheaten Terrier Klubben Region Nord:s och Övre Norra Terrierklubbens styrelse av och till under årens lopp. Jag sitter även med som avelsråd inom Svenska Wheaten Terrier Klubben.

I dagsläget hållet jag på med Utställning, Rallylydnad, Nose-work, och Viltspår med mina hundar, tyvärr räcker inte tiden till annars hade jag även tränat agilityn och lydnad.

”det ska vara kul att ha hund”

”utan valpköpare/hundar är man ingenting som uppfödare”

Susanne Markström
Boviksbadet 331
931 99 Skellefteå

070-641 11 35

susanne.markstrom@hotmail.com